Våre heimebaka brød
På Vossabakst er me stolte av å kunne tilby eit breitt utval av ferske brød, baka kvar dag i bakeriet vårt på Voss. Frå grove landbrød til knasande surdeigsbrød - her finn du brød for ein kvar smak og anledning. Brøda våre har fått namn etter lokale fjelltoppar. Det er fordi me ynskjar å heidra den flotte Vossanaturen og me ynskjer at brøda våre skal vera litt som fjella: Dei skal vera rustikke og ville å sjå på, men lukta og smaken litt som fjellet – friskt og fangande.

Finse
Vår økologiske loff, med og utan frø. DEBIO godkjent.
Allergen: Hvete
0% grov

Gråsidetoppen
Standard grovbrød utan kjerner og frø, med rug og honning.
Allergen: Gluten, rug
75 % grovhet

Horndalsnuten
Eit mørkare brød baka med malt og mesk, med frø og kjernar
Allergen: Bygg, hvete, sesam
75% grov

Hanguren
Dette er vårt rugbrød og det grovaste brødet me bakar dagleg. Her er det solsikkekjernar i brødet
Allergen: Hvete, rug
75% grovhet

Lønahorgi
Eit økologisk (DEBIO godkjent) speltbrød med gulrot, utan kjernar og frø.
50% grov

Vola
Eit middelhavsbrød baka med surdeig og durum
Allergen:
0 % grov

Storanosi svedjerugbrød
Økologisk rugbrød DEBIO godkjent
Allergen:
45% grov

Kvitanosi
Surdeigsbrød utan kjernar, med/utan frøkorn rundt.
Allergen: hvete
25% grovhet

Loddo
Som Horndalsnuten, men med graskarkjernar i, og rundt seg for ein "nøttaktig" smak.
Allergen: bygge, hvete, sesam
60% grov

Nåli
Havrebrød - barnas favoritt! Utan kjernar og frø, med litt mindre skorpe.
Allergen:
50% grov

Lintua
Surdeigsbrød med humle, byggmjøl, chiafrø og solsikkekjerner.
Allergen: bygg, hvete
50% grov